Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Взрив във Военната академия в Санкт Петербург

Взрив във Военната академия в Санкт Петербург
  • Четирима курсанти пострадаха, други 15 са блокирани в сградата

Експлозия във Военнокосмическата академия „А.Ф.Можайски“ в Санкт Петербург. Четирима курсанти са пострадали, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни от представител на службите за спешна помощ в региона.

Експлозията е избухнала в петия факултет на Можайската академия. В резултат на това стълбището се е срутило, като на третия етаж в момента са блокирани 15 души.

Както съобщава за ТАСС източник от службите за извънредни ситуации в града, взривът е станал около 13:30 ч в административното помещение. Източник на "Интерфакс" в службата за бърза помощ също съобщава за 4-има хоспитализирани с травми.

По данни на агенцията взривът се е чул по време на занятия на втория етаж в един от учебните корпуси на академията. Възможно е да е избухнал боеприпас.

По данни на тв канала "Санкт-Петербург" в зданието е избухнала мина. Хората са били блокирани заради срутване на стълбище. "Приоритетната версия за взрива е небрежно боравене с боеприпасите", допълнил е източникът на ТАСС.

Както съобщава РЕН ТВ, в академията “Можайски“ е избухнала противотанкова мина ТМ-57, която е била в склада на факултета и се е използвала в качеството на учебно пособие. Мината ТМ-57 е разработена в СССР през 1956 г.

Министерството на отбраната от своя страна също е потвърдило за взрив на „неустановен предмет", предава РИА "Новости". По данни на ведомството са пострадали трима души, на които е оказана помощ и животът им е вън от опасност.


 

Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе