Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачно и ветровито време във вторник

Облачно и ветровито време във вторник

Валежните количества в Русе, Силистра, Разград и Шумен са нeзначителни – до 1 мм. Снежната покривка е най-голяма в района на Добрич и Разград 5 см., край Шумен и Ахтопол 2 см., в Русе 1 см.

Днес ще има променлива, по-често значитена облачност, почти без валежи. Ще продължи да духа умерен, на места силен поривист северен вятър. С него ще нахлуе още студен въздух и максималните температури ще се задържат ниски – между минус 2 и плюс 3 градуса, за Варна около плюс 2. Вълнение на морето 4-5 бала, в заливите 3. Температура на морската вода 6-7 градуса.

Към 5 часа сутринта измерените температури са (-1) градус във Варна, Бургас, Ахтопол и Силистра, (-2) на Нос Калиакра, (-3) градуса в Добрич, Шумен и Нос Емине (-4) в Русе, (-5) в Разград.

А атмосферно налягане във Варна е 1031 хектопаскала, много по-високо от средното за месеца, до края на деня ще остане около тази стойност,  относителна влажност на въздуха е 82%.

Изгрев на Слънцето за Варна в 7 часа и 17минути, залез в 17 часа и 28 минути. Продължителност на деня – 10 часа и 10 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /18.7°/ е измерена през 2004 година, а най-ниската /-18.7°/ през 1929 година.

Деж. синоптик:Виктория Георгиева, НИМХ - филиал Варна

По публикацията работи: Мариела Димитрова

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе