Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Втори ден температурен рекорд в Търговище

Втори ден температурен рекорд в Търговище

Температурен рекорд е отчетен тази сутрин в Търговище, съобщиха от Метеорологичната обсерватория в града. Измерени са минус 16 градуса, при досегашна най-ниска температура от минус 12,4 градуса от 1969 година. Днес е вторият пореден ден с температурен рекорд в Търговище. Вчера сутринта в града термометрите показваха минус 16,2 градуса – при минус 15 градуса през 1977 година.

В Шумен са измерени 18 градуса под нулата. Най-студено на тази дата в града е било през 1907 година – минус 21,4 градуса, съобщиха от варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология. Много студено е и в Образцов чифлик, Русенско – минус 19 градуса.

Температура от минус 21 градуса е измерена днес в Главиница, съобщиха от Метеорологичната обсерватория в Силистра. Температурният рекорд обаче остава непроменен – на 21 януари 2010 година в града са измерени минус 21,4 градуса. В Силистра температурата е минус 13,4 градуса, но в някои части на града достига до минус 15 градуса, показва справка от обсерваторията. Заради ниските температури, днес няма учебни занятия в три от седемте общини на Силистренска област - Алфатар, Ситово и Кайнарджа. Пътищата в Силистренско са проходими, но частично заснежени и опесъчени.

Снежната покривка в региона остава голяма – 55 см в Самуил, 42 см – в Русе и 28 см – в Шумен.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе