Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Блеър: Всяка сделка за Брекзит с ЕС е вредна за Великобритания

Блеър: Всяка сделка за Брекзит с ЕС е вредна за Великобритания

 Бившият премиер на Великобритании Тони Блеър смята, че британският парламент трябва да откаже всякаква сделка за Брекзит, защото всеки вариант на съглашение с ЕС ще има негативни последствия.


"Ние се приближаваме към решавашия момент на Брекзит. Всички (в парламента – б.р.) ще се намират под силен натиск заради необходимостта да се договори "разумна сделка", като това важи особено за лейбъристите. Те са длъжни да се съпротивляват. Никаква "разумна сделка" не съществува", пише Блеър в своя статия във вестник Guardian. Той призовава да не се вярва на лъжливото твърдение, че сделка за Брекзит е "най-доброто от лошото".

Според Блеър Европа "никога няма да позволи" Великобритания да получи достъпи до общия си пазар, ако Лондон не започне да се подчинява на правилата на ЕС.

"Сделката за Брекзит е химера. Никаква сделка не съществува. Има избор. Да се следват правилата на Европа, за да се минимизират икономическите щети, или да се освободим от тези правила и да понесем щети. Първото е безсмислено, а второто е неприятно. Изборът е между безсмисленото и болезненото", смята Блеър. Според него британските депутати са длъжни да гласуват против сделката и да оставят последната дума за народа. 

Великобритания трябва да излезе от ЕС на 29 март догодина, но до момента преговорите с ЕС за условията на Брекзит са в задънена улица. Затова няма яснота дали ще се достигне до съглашение или кралството ще напусне съюза без сделка. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе