Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тачи: Всички в региона трябва да станат членове на ЕС

Тачи: Всички в региона трябва да станат членове на ЕС

Единственият път на Косово е да стане член на ЕС и на НАТО, обяви президентът на Косово Хашим Тачи пред журналисти след среща с премиера Бойко Борисов. Българският премиер е на еднодневно посещение в Прищина.
По думите на Тачи на срещата е била направена констатацията, че целият регион трябва да стане част от ЕС, с което ще спомогне за постигането на дълготраен мир на Балканите.

Хашим Тачи изтъкна, че посещението на Бойко Борисов в Прищина е посещение на лидер от приятелска на Косово държава. Той благодари на българския премиер освен за визитата, за вниманието към страната и за това, че тя ще допринесе за добите отношения в региона.

По време на срещата са били обсъдени изграждането на европейски и регионални пътища, които ще свържат Косово със страните от Европейския съюз, добави Тачи. Само с инвестиции в инфраструктурата и модернизация ще имаме по-добър живот и по-висок стандарт, каза Тачи. Той посочи, че Косово ще се включи с изграждането на автомагистралата Тирана - Прищина - Ниш.

Тачи добави, че Косово ще продължи диалога със Сърбия, като според него страната му ще извърши истински процес за мир. Косовският президент настоява за либерализация на визовия режим с ЕС, защото според него страната му е изпълнила критериите за това.

Премиерът Борисов изтъкна, че Косово и Сърбия трябва да нормализират двустранните си отношения. С президента на Сърбия Александър Вучич имате огромна тежест върху гърба си, но трябва да извървите този път, посочи Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе