Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Назначиха временен кмет на община Главиница

Назначиха временен кмет на община Главиница

Педагожката Сениха Неази ще ръководи силистренската община Главиница, докато там бъде избран нов кмет. Това съобщиха от областната управа в Силистра, след като губернаторът на крайдунавската област издаде заповед за назначението на временния градоначалник.

Кадровата смяна в местната администрация стана наложителна, след като избраният през октомври с гласовете на ДПС кмет Насуф Насуф освободи преждевременно поста, заради влязла в сила присъда. Насуф бе наказан, задето участвал в корупционна сделка в полза на сметосъбираща компания, на която разрешил да получи неправомерно 126 хил. лв. от местния бюджет.

Общинският съвет в Главиница , който трябваше да избере временен кмет повече от месец не изпълнява вмененото му от ЗМСМА задължение, обясниха от канцеларията на губернатора .За да се преодолее управленският вакуум, областният управител назначи служебен градоначалник, който ще управлява до избора на нов титуляр.

Сениха Неази е била два мандата общински съветник. Тя е работила като старши учител в детската градина в село Зафирово и ръководи читалището в село Косара.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе