Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Връщат Ветко в полунощ

Връщат Ветко в полунощ

Емблематичният хотелиер на прехода Ветко Арабаджиев ще бъде върнат у нас късно малко след полунощ с полет от Испания. Ще го конвоират служители на "Съдебна охрана". По искането на прокуратурата за връщане и на съпругата му Маринела все още няма решение на испанските власти.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни, че искането за екстрадиция на Маринела Арабаджиева е предявено в срок, но адвокатите й правят всичко възможно предаването й на българските власти да бъде забавено. "Шансът това да се случи е минимален", смята Гешев, цитиран от БНР.

След като Ветко Арабджиев кацне на летище София, го чака съдбата на Николай и Евгения Баневи и на Митьо Очите – отива директно в ареста на Националното следствие. Там ще му бъде официално повдигнато повдигане –лично и пред адвокат, за пране на пари и данъчни престъпления. Следва искане за постоянно задържане под стража, по което трябва да се произнесе Специализираният наказателен съд. Ветко Арабаджиев е обвинен в лидерство на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. При спецакция в хотела им „Маринела” в София разследващите откриха пачки в кутии за обувки и в куфари.

Семейство Арабаджиеви бяха арестувани в Испания след няколко месеца издирване. Те бяха задържани в къщата на друг българин – Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Двамата отказаха доброволна екстрадиция и затова се наложи връщането им да бъде одобрено от съда. Докато Арабаджиеви бяха издирвани в чужбина, синът им Вълчо прекара няколко месеца в следствения арест с обвинение за пране на пари. Миналата седмица той бе пуснат на свобода срещу рекордната гаранция от 500 000.

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе