Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Връщат разрешителните за работа на Острова (ОБЗОР)

Връщат разрешителните за работа на Острова (ОБЗОР)

Европейските граждани няма да могат свободно да работят във Великобритания след излизането на страната от ЕС. Това заявиха и двете дами, които се борят за премиерския пост в страната - Тереза Мей и Андреа Лийдсъм. Свободното движение, регламентирано от сегашното право на ЕС, със сигурност ще отпадне, като правото на работа вероятно ще става с разрешително.

"Ако стана премиер, ще излезем от Европейския съюз и част от този процес ще бъде контролът върху свободното преминаване", заяви Мей, която е вътрешен министър и фаворит за поста след вътрешното гласуване сред депутатите на консерваторите.
За ограничаването на имиграцията от ЕС се обяви и Андреа Лийдсъм. "Когато напуснем ЕС, ще си върнем контрола върху миграцията. Хората, които идват за почивка, бизнес или образование, ще могат да идват свободно, но желаещите да живеят и работят тук ще трябва да получат разрешителни за работа", посочи Лийдсъм в интервю за в. "Таймс".

Междувременно британското правителство официално отхвърли петицията за организиране на втори референдум, подписана от 4,1 млн. души. В официалния отговор на британското външно министерство пише, че 33 милиона души са дали мнението си за излизането на страната от ЕС и "решението им трябва да се уважи". "Сега е време да се подготвим за процеса по напускане", пише в решението. Повече четете ТУК. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе