Извънредни новини

Връчиха трофея на първия в България United Fan Cup

Връчиха трофея на първия в България United Fan Cup

Стоичков награди шампионите и им връчи чек за 10 000 евро

Първият в България международен футболен турнир за непрофесионалисти „United Fan Cup" беше спечелен от представителите на Черна Гора – „ФК Подгорица". Самият Христо Стоичков връчи трофея на победителите и ги награди с чек за 10 000 евро. Камата поднесе и страхотна изненада на посетителите. Той дойде придружен от своя бивш наставник Димитър Пенев и зарадва всички на терен. Втори в класирането останаха нашите момчета „Каталунците Кирчево". Те също бяха поощрени с парична награда от 3 000 евро. Тимът на Румъния „Олд Бойс Букурещ" остана на трето място и получи 2 000 евро и на последно място, но не и по достойнство, се класираха представителите на Хърватия „Вулканизация Трулец", които обогатиха клубния си бюджет с 1 000 евро.

Финалният осми мач за деня, който противопостави шампионите от Хърватия „Подгорица" и подгласниците от България „Каталунците Кирчево", завърши при резултат 2:1. Шампионите поведоха с 1:0 през първото полувреме, след което се отдръпнаха в защита, за да пазят резултата. Тактиката им работеше до началото на втората половина от мача, когато нашенци успяха с топовен удар да изравнят. За разочарование на огромната агитка на „Каталунците" и всички българи на игрищата в комплекс „Спортна София" (Зона Б5), черногорци някак си успяха да излъжат българската защита и след карамбол в наказателното поле отбелязаха победния си гол.

Освен отборните, Христо Стоичков връчи и две индивидуални награди. Пазителят на „Каталунците Кирчево" – Илия Кънчев доказа на практика максимата, че добър вратар е половин отбор и получи специални награди и грамота. Румънецът от „Олд Бойс Букурещ" Андрей Брашовану пък успешно съчетаваше футбола и акробатиката и получи титлата „най-атрактивен състезател".

Осемте невероятно динамични и изпълнени с емоции дербита издигнаха представата за „аматьорски футбол" до нови висини. Майсторството на 4-те участващи отбора от България, Румъния, Хърватия и Черна Гора не отстъпваше по нищо на това, което наблюдаваме по професионалните терени. Изявите и тактиката им бяха толкова добри, че публиката на терен се изправи на крака десетки пъти, за да не изпусне нито миг от нажеженото съревнование. Емоциите по време на първата среща между „Каталунците Кирчево" и хърватите „Вулканизация Трулец" се конкурираха с тези във финалния мач. През първото полувреме те сякаш се преценяваха и не предприемаха сериозни офанзиви. Още в началото на втората част от мача, обаче, нещата коренно се промениха. Хърватите откриха резултата, но след по-малко от минута „Каталунците" изравниха. След няколко бързи атаки нашенци мушнаха още един красив гол с мощен шут от воле, а минута по-късно поразиха за трети път противниковата мрежа. Изходът от срещата изглеждаше решен, но хърватите не бяха съгласни. Те се мобилизираха в атака и за всеобща изненада успяха да изравнят с два бързи гола в последните минути и си поделиха по една точка с отбора на България. Нашите момчета събраха общо 4 точки в груповата фаза. След първото си равенство реализираха победа с 2:1 срещу румънците „ФК Олд Бойс" и паднаха от хърватските шампиони с 1:2, точно като във финалния мач.

След успешното домакинско провеждане на United Fan Cup, екипът на Каменица Фен Купа 2016 се отправя към Бургас, където на 28 и 29 май ще се проведат регионалните полуфинали за тимовете от Бургас и Ямбол. Повече актуална информация и снимки можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе