Извънредни новини

Етър надви трудно Верея

Етър надви трудно Верея

Етър взе много ценни три точки като гост на Верея, след като победи с 1:0 в среща от 15-ия кръг на Първа лига. Попадението за гостите от Велико Търново реализира Флорент Боджадж в 83-ата минута след асистенция на Пламен Гълъбов.
Гостите първи създадоха опасно положение пред вратата на противника с удар на Флорент Боджадж от далечна дистанция. Нападателят от Косово отправи хубав удар в 15-ата минута, който Георги Георгиев изби. Шест минути по-късно Аласана Мане повтори опита на Боджадж, но ударът му премина покрай левия страничен стълб. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат след полувреме, в което тимът на Верея не успя да застраши нито веднъж вратата на Христо Иванов. Второто полувреме започна отново по-добре за Етър.
В 48-ата минута Крум Стоянов пусна добър пас в наказателното поле към Никола Колев. Полузащитникът пое, завъртя се добре с човек на гърба и стреля, но ударът му прелетя над напречната греда. Десетина минути по-късно Верея погледна по-уверено в предни позиции с атака по дясното крило. Здравко Илиев пусна прострелно центриране по земя в наказателното поле, което Дино Мартинович не успя да засече. В 80-ата минута Флорент Боджадж пропусна много добър шанс за гол. Нападателят бе останал непокрит на втора греда при центриране от левия фланг, но ударът му с глава бе крайно неточен. В 83-ата минута Боджадж изведе своите напред в резултата. Нападателят получи добро подаване от Пламен Гълъбов, залъга с добро движение противников защитник и със силен удар с левия крак намери далечния ъгъл на вратата зад Георги Георгиев. При паса на Гълъбов обаче трябва да се отбележи доброто действие на Иван Стоянов, който пропусна топката покрай себе си, за да може тя да достигне до Боджадж.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе