Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Таксиджията, возил убиеца от „Надежда“: Съжалявам, че не взех детето

Таксиджията, возил убиеца от „Надежда“: Съжалявам, че не взех детето

„Изкарват мен виновен. Вината ми дойде, след като разбрах, че съм возил убиец. Отказах да взема детето, защото мислех, че е поредният малоумник, който иска да го возя без пари. Не знаех, че е убил жена си и ще убие и детето. Ако знаех щях да взема бебето и да избягам". Това заяви таксиметровият шофьор, който вози двойния убиец Викторио Александров, час преди 26-годишния охранител да убие едногодишната си дъщеричка Никол.

Припомняме, че в понеделник вечерта таксиметровият шофьор оставя Викторио Александров и малката Никол край Горни Богров. На път за София, на бензиностанция, разбира, че е возил убиеца от "Надежда" и сигнализира в полицията. Шофьорът отвежда разследващите на мястото, на което е оставил Викторио. Когато разбира, че полицаите идват, охранителят прострелва смъртоносно детето си в дясното око и прави опит да се гръмне. Куршумът обаче само го одрасква.

Цялото общество изригна срещу таксиджията, затова, че не е взел момиченцето, с което е можел да го спаси. Още от първите показания на шофьора стана ясно, че Викторио е искал да остави в ръцете му малката Никол и е карал мъжа да отведе бебето в някое районно управление на МВР. Таксиджията си навлече обществения гняв заради репликата: "Какво да правя с това дете, да го кърмя ли".

„Беше въоръжен и ме удари с пистолета в тила. Каза ми: „Карай и прави каквото ти казвам, за да живееш". А при нас постоянно се качват разни хора дето казват, че ще се самоубиват или са тъжни, че приятелите им са ги изгонили. Ние постоянно возим хора, които правят и говорят простотии. Не знаех, че той е убил съпругата си. На мен ми каза, че съпругата му е убила другото им дете и че той самият иска да се самоубие. Аз през цялото време го разубеждавах. Аз ако знаех, че е убиец щях да се пазаря с него, че нямам винетка и няма да го закарам до Горни Богров", разказа още таксиджията пред Нова тв.

„Той ми каза: „Ти не ме интересуваш. Интересува ме колата ти - за да избягам". Той искаше да ме изплаши, да ме стресира, но аз останах видимо спокоен за него, а вътрешно бях стресиран. Говорихме си чисто приятелски от Люлин до Богров и се возихме, а оръжието беше само за 10 минути", спомни си още шофьорът.

„Имам телевизия в колата. Там казаха, че има убита млада жена в „Надежда". Той ми каза спри това, че не издържам такива работи. Пусни музика", продължи разказа си таксиджията. „След като го оставих се обадих на диспечерката и им казах, че съм оставил човек в Богров, който ме запаши с пистолет. Не се обадих на полицията, защото при нас постоянно се случват такива неща. Диспечерката ми каза: „Ние няма какво да направим. Ако искаш се обади на телефон 112. Нали ти се е разминало – прибирай се". После спрях на една бензиностанция и им казах какво ми се случи. Там един ми каза, че той е издирван за убийството на жена. Тогава се обадих на един мой приятел полицай", спомни си шофьорът.

„Един от дознателите ми каза, че въпросния човек се е прострял и после детето. Почувствах се не малко виновен, а много виновен, за това, че не съм взел детето. Но не знаех кой возех. Вече четири дни не спя. За момента така бях преценил и така постъпил. Не чувствам грешка за нищо. Вече съжалявам, че не съм взел детето. Ако знаех какво е направил щях да взема детето. С думите: „Какво да правя с това дете, да го кърмя ли" се опитах да сплаша него, да го разубедя да не се самоубива", обясни таксиджията.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе