Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Пияни зад волана из цялата страна, десетки задържани

Пияни зад волана из цялата страна, десетки задържани

 

 Народът го удари на пиянство, лошото е, че почерпени масово сядат зад волана. Това показва полицейската сводка от последното денонощие.

В Пловдив униформените заловиха почерпен шофьор, който помля паркирани автомобили пред блок в града под тепетата.  Инцидентът е станал малко преди 23 часа снощи на бул. "Съединение" в район "Тракия". Автомобил, управляван от 30-годишен жител на град Куклен, напуска пътното платно и удря четири паркирани на междублоков паркинг автомобили. Дрегерът, използван от полицаите за установяване на наличието на алкохол в кръвта, е отчел 1.82 промила. Мъжът е арестуван.

Друг почерпен шофьор пък е предизвикал катастрофа във врачанското село Тлачене, съобщиха от полицията във Враца.  Инцидентът е станал вчера, малко след 11 часа. Ударили са се "Опел Астра", управляван от Ц.К. от селото и "Рено Меган Сценик" с водач Г.К., който също е местен жител.До произшествието се е стигнало след като водачът на "Опел"- а предприел неправилна маневра за включване в движението. На мястото е пристигнал полицейски екип, който тествал и двамата шофьори за употреба на алкохол с дрегер. Техническото средство отчело положителен резултат при Ц.К. – над 1.2 промила.  По чудо, при инцидента няма пострадали хора. Щетите по двете возила са за около 300 лева, уточняват от МВР.

Около 00:40 часа вчера на ул. "Освобождение" в Разград е спрян лек автомобил "Опел Астра". Зад волана му е седял 34-годишен местен мъж. Водачът е бил тестван за алкохол като пробата се оказала положителна за 1,27 промила. Той е отказал да даде кръвна проба. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

 В Козлодуй свалиха регистрационните табели на подпийнал водач на МПС. Вчера малко преди 7 часа патрул на полицията спрял за проверка лека автомобил "Нисан Съни" управляван от правоспособния Г.Г., жител на атомния град.  След извършена проверка за употреба на алкохол, уредът отчел под 1.2 промила в издишания въздух. На водача е съставен акт, а автомобилът е служебно дерегистриран като са свалени номерата му.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе