Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Военноморският музей посреща гости със салюти

Военноморският музей посреща гости със салюти

За поредна година Военноморският музей ще се включи в Нощта на музеите, като отвори врати за безплатни посещения тази вечер от 18 до 24 часа за своята постоянна експозиция, както и временната изложба „Българската морска униформа – отражение на своята епоха“. Програмата започва с концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили и изпълнения на „Сребърни звънчета“ и „Звездни струни“. В „Училището за моряци“ малки и големи ще се учат да връзват морски възли, а любопитните ще разберат повече за българската армия и оръжието през вековете. Безплатно може да бъде разгледан и миненосец "Дръзки". На всеки кръгъл час ще бъде изстрелван тържествен салют от корабното оръдие.

За любителите на киното ще бъде прожектиран документалният филм „Около света за 202 дни“, посветен на капитан Георги Георгиев и неговото околосветско плаване с яхта „Кор Кароли“.

Парк-музеят на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“ се включва в европейската инициатива "Нощ на музеите", като отворя врати за безплатни посещения от 18 до 24 часа. Освен постоянната експозиция, посетителите ще могат и за първи път напълно безплатно да разгледат съвместната изложба с РИМ – Силистра, „Борба за бащиното наследство“, посветена на въстанието на Константин и Фружин.

Безплатен автобус ще води желаещите от парк „Владислав Варненчик” до Военноморския музей на кръгъл час от 18 до 23 часа. На всеки половин час той ще тръгва обратно от спирка „Басейна”. Интересът към "Нощта на музеите и галериите" нараства с годините. Повече семейства с деца разглеждат експозициите, показа анкета на Габриела Гаврилова :



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе