Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Военни спецове влизат при Навални

Военни спецове влизат при Навални

 

В берлинската болница "Шарите", където Алексей Навални беше хоспитализиран, поиска помощта на експерти по отрови и химически агенти от лабораторията на Бундесвера, пише Шпигел.

Според вестника специалистите на клиниката се обърнали към затворения военен лабораторен комплекс за фармакология и токсикология в Мюнхен, където са най-добрите експерти в Германия, които работят по отрови и химически бойни агенти.

Германските лекари поискали и информация от британската лаборатория Porton Down, която е участвала в случая с отравянето на бившия полковник ГРУ Сергей Скрипал.

По-рано стана ясно, че руският опозиционен лидер Алексей Навални продължава да е в изкуствена в кома, но състоянието му е стабилно и симптомите му отслабват. Това съобщиха германските медици, които го лекуват след предполагаемо отравяне, предаде Асошиейтед прес. "Въпреки че състоянието му остава сериозно, няма непосредствена опасност за живота му", твърдят още лекарите от "Шарите". "При все това, поради тежката степен на отравяне на пациента, е твърде рано да се прогнозират потенциалните дългосрочни последици", допълниха те.

"Ще има дипломатически отговор в случай, че разследването на болестта на руския опозиционен лидер Алексей Навални се окаже "опит за убийство по инициатива на държавата", заяви германският външен министър Хайко Маас. Кремъл категорично отрича да има участие в случая.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе