Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Руски военни нападнали украински части в Севастопол

Руски военни нападнали украински части в Севастопол

Севастопол. Руската армия е започнала атака над украински части в Севастопол, съобщи в профила си във Фейсбук активистът на партия УДАР Дмитрий Белоцерковец. По думите му украинците от 39 отряд за военноморско обучение (матроси) са блокирали входа на поделението с БТР и се готвят за отбрана. "Умоляват се журналистите да отразят или да отидат на място", пише УДАРовецът. 

Той е потвърдил за Украинская Правда информацията, че през нощта части на украинския флот са претърпяли руско нападение от пограничните сили в Балаклава и се готвят да отблъснат остатъка от Черноморския флот на Руската федерация. 

По думите на Белоцерковец пред Украинская Правда, е пленен украински офицер и парламентарист, а в една от сградите е запален пожар. Руски КамАЗ без опознавателни знаци е навлязъл на територията на поделението, а матросите са му преградили пътя назад с БТР. 

Според информация на Ройтерс, руски военни длъжностни лица са конфискували оръжия от радарна база и военноморска база в Кримската автономна република, в състава на Украйна. Военните са принудили персонала на базите да премине на страната на „легитимните ръководители в региона". Източник от украинското военно министерство е посочил, че руснаците са иззели пистолети, пушки и сандъци с амуниции от радарен пост до град Судак и са ги отнесли с кола в неизвестна посока. Друга група от руски военни е иззела оръжия от украинска военноморска тренировъчна база в пристанищния град Севастопол, където руският военноморски флот също има база. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе