Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Внук пребил до смърт баба си

Внук пребил до смърт баба си

Стара Загора. Жестоко убийство на възрастна жена потресе казанлъшкото село Бузовград. Трупът на 72-годишната Пенка Монева е бил открит от нейна съседка в петък сутринта в лятната кухничка, в която живеела сама.

Старицата била просната полугола на кревата. По главата и тялото и имало множестнво трави и кръвонасядания от жестокия побой, при който е издъхнала. Цялата покъщнина била обърната наопаки. По пода били нахвърляни дрехи, вещи и чекмеджета от кухненския шкаф. Съседката се обадила на внука на баба Пенка – Тодор, който живеел в къщата в същия двор и той съобщил на тел. 112 за убийството.

За по-малко от 24 часа казанлъшките криминалисти са разкрили убиеца, който за голяма изненада се оказал нейният внук. След повече от пет часа разпити Тодор е направил пълни признаниия, имало и достатъчно веществени доказателства, че той е извършил тежкото престъпление. Негови съселяни са потресени от хладнокръвието и жестокостта на внука. В петък сутринта, очевидно малко след като умъртвил баба си Пенка, той най-спокойно си пиел кафето в центъра на селото. Без притенснения се обадил и на тел. 112, за да съобщи за убийството.

Тодор Стоев е задържан за 72-часа и в понеделник ще му бъде повдигнато обвинение, казаха вчера от прокуратурата.

Младият мъж жив работел в предприятие между Бузовград и Казанлък и живеел сам в бащината къща. Родителите на Тодор били разведени отдавна, той и брат му останали да живеят при баща си. Докато потраснат за тях се грижела баба им Пенка. Бащата и по-големия му брат работели от години в чужбина. Според неговите съселяни Тодор още като по-малък бил белаладжия. Като поотраснал също често се замесвал в скандали и побоища. Публична тайна било, че употребява наркотици. Преди време му била отнета и шофьорската книжка, заради шофиране след употребе на алкохол.

„Жалко за кротката и хрисима баба Пенка, която го отгледа, а Тодор и се отплати като звяр", жалят покрусени хората от с. Бузовград.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе