Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Училища от Североизточна България се включват в инициативата "Вместо цветя - благотворителност"

Училища от Североизточна България се включват в инициативата

Благотворителна инициатива в подкрепа на бедстващите семейства в страна подеха учители от шуменското СОУ„Сава Доброплодни". Преподавателите призоваха родителите на първия учебен ден да не купуват цветя за учителите, а да дарят предвидените за това средства.,,В момента страната ни преживява тежки дни. Много деца са без дом и трудно ще започнат учебната година, затова трябва да помогнем”, каза за Радио Шумен преподавателят по история Георги Йоргов, който предложи идеята.

Няколко училища от Разград се присъединяват към призива на учителите от шуменското СОУ„Сава Доброплодни”. В благородната кауза се включват разградската природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков”, основните училища „Васил Левски” и „Никола Икономов” ,Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф” и средното училище „Христо Ботев”.Днес в двора и във фоайетата на учебните заведения ще бъдат поставени касички на БЧК, в които ще се събират даренията.

И  в две  русенски училища ще заменят цветята за 15 септември с парични дарения. Учителите от основните училища „Любен Каравелов” и „Тома Кърджиев” призоват родителите да не купуват букети за първия учебен ден. На хуманния апел се отзоваха и от НУ „Княз Борис І” в Шумен, където също ще  се даряват средствата, предвидени за цветя на учителите.

Общинската администрация в Силистра и кметът Юлиян Найденов подкрепят инициативата „Вместо цветя- благотворителност“.

Всяко училище ще получи ваучер на стойността на един букет.„Заедно в  успехите и трудностите,  само така ще  вървим към напредък“, каза кметът на Силистра Юлиян Найденов по повод благотворителната инициатива на учителите.

Събраните средствата ще бъдат дарени на бедстващите райони чрез БЧК.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе