Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Близо 500 ученици от Силистра се включиха в националната инициатива „Да спортуваме заедно”

Близо 500 ученици от Силистра се включиха в националната инициатива „Да спортуваме заедно”Близо 500 ученици от Силистра се включиха в националната инициатива „Да спортуваме заедно” на мрежата от информационни центрове по еврофондовете. Инициативата приключи с хепънинг и турнир по футбол.

Областният информационен център в Силистра се включи в инициативата със спортна игра по ориентиране под мотото "Европейско пътешествие". За една седмица участниците трябваше да обиколят 10 обекта в града, реализирали проекти с европейско финансиране, припомни Ана Караджова от информационния център:

Идеята ни беше да докажем на младите хора, че европейските средства стигат до всички нас и да им покажем обектите, малка част, всъщност, от всички обекти, в които са инвестирани европейски средства.

Трима от участниците в играта, изтеглени чрез жребий, получиха големите награди - фотоапарат, видеокамера и велосипед. Колелото се падна на шестокласничката Йоана Каракашева, която каза:

Аз не съм очаквала да спечеля, мислех, че ще спечеля нещо малко.

На въпрос за колко дни е успяла да обиколо всички обекти тя отговори:

За един ден. Много беше интересно. Беше приключение да участвам в тази игра.

Турнирът по футбол беше спечелен от представителите на община Дулово, следвани от отборите на Общинското спортно училище в Силистра и община Главиница.

На участниците в инициативата бяха раздадени общо 120 предметни награди.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе