Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Вирусен скандал между Беларус и Кремъл

Вирусен скандал между Беларус и Кремъл

 

Беларус отказва да затвори границата си, както направи по- рано Русия, защото това ще доведе до негативни последствия, за които в Москва не са помислили, заяви президентът на републиката Александър Лукашенко, предава БЕЛТА.

Бих искал да ги посъветвам първо на мислят, вместо да говорят, защото да се започне каквато и да било вайна е по-просто, отколкото после да се излезе от подобна ситуация, каза президентът. Той заяви, че самостоятелната борба с вируса е невъзможна и отбеляза, че е трябвало Русия да закрие други граници, а не избирателно.

"Струва ми се, че са по-загрижени за това как Москва да се огради с някаква ограда и само си мислят: Не дай Боже, правителството на Руската федерация да се инфектира", смята беларуският лидер. Той добави, че няма да въвежда подобни ограничителни мерки, защото иначе камионите ще образуват огромни опашки, а хората ще бъдат яростн и заяви, че се надява с руския си колега Владимир Путин да се чуят по телефона за мерките.

По-рано руският премиер Михаил Мишустин заяви, че Москва затваря границата с Беларус от днес заради мерки за борба с разпространенишеито на коронавируса, след като това направиха останалите й съседи - Полша, Литва, Латвия и Украйна.

В Русия има 60 заразени с вируса, а в Беларус - около 30.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе