Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видин посреща участниците в ТИД 2018

Видин посреща участниците в ТИД 2018Общините Ново село и Видин са готови да посрещнат участниците в 63-а водна регата ТИД. Първата спирка в българския участък е на брега на Ново село- на 11 август, тази събота, а в неделя са във Видин.


Международната регата по река Дунав започна на 23 юни от Инголщад, Германия. Видинските участници ще се включат от българския участък на реката:

"Тази година за първи път нямаме участие в някои от останалите страни преди българския участък. Имаме хора, които са пускали целия участък през други години. По принцип се пускаме по отделни етапи, защото нямаме такава отпуска- два месеца и нещо", каза Чавдар Гергов от клуба по воден туризъм към видинското туристическо дружество "Бонония" и дългогодишен участник в регатата.

В Ново село групата ще бъде посрещната от представител на федерацията по воден туризъм. На 12 и 13 август участниците в ТИД ще бъдат във Видин. Лагерът е до крепостта "Баба Вида". Организирана е и туристическа обиколка на забележителностите.

"От няколко години традиционно се приготвя рибена чорба от Лайънс клуба и смятаме това да стане традиция. Около стотина лодки ще има."

Повечето българи се вклюючват в участъка от Русе до Силистра. Най- дългият етап е от Свищов до Русе- 55 километра, които се изминават за един ден.

"Правим си една великолепна почивка по средата в село Стълпище с домашен обяд. Красиво е навсякъде, където има острови. Най-интересно е на опашката на остров Белене. На средата на Дунав се забиват чадърите, връзват се лодките и се прави плаж."

Засега 12 човека от видинското дружество ще участват във водния преход, всеки според възможностите си и свободното време. Две от лодките със сигурност ще се спуснат до Силистра.

"Безветрие и приятно плаване", пожела на участниците Чавдар Гергов.

Още по темата може да чуете в звуковия файл.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе