Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Видео: Дарение за училищата в община Силистра

Видео: Дарение за училищата в община Силистра

Благотворителната организация АДРА предостави на община Силистра дарение от ученически маси и столове, дъски за класни стаи и други необходими вещи. Дарителите са от Германия, а оборудването ще бъде разпределено в училищата и извънучилищните звена в община Силистра.

Голяма част от дарението е предоставено на ОУ „Св. СВ. Кирил и Методий” в село Брадвари. В него учат 58 деца, а обзавеждането в класните стаи не е подменяно от 30 години. Макар и втора употреба немските мебели са много по-добри от многократно пребоядисваните стари чинове и ще можем изцяло да преоборудваме стаите, коментираха педагози.

- Те са многофункционални, могат да се регулират според големината и височината на децата, могат да се използват в часовете по изобразително изкуство т.к. плотовете са мобилни и се накланят, – казва Валери Тодоров, директор на основното училище „Св.Св. Кирил и Методий”.”

По един кабинет ще преоборудват и ученическата обсерватория, обединеният детски комплекс и средношколското общежитие в Силистра. Тъй като са на общинска издръжка, до тях все не достигат средства за нови мебели.

Директорката на ОДК-Силистра Славянка Стоянова казва, че така “ще бъдат доволни някъде около 80-10 деца, защото ще могат да творят на тези масички.”

-Ще сменим оборудването на една от занималните – с маси с 18 стола, а с 10-те малки масички ще оборудваме ателие по изкуствата, – допълва Василка Георгиева, директор на Средношколско общежитие „Младост”.

Учениците, които нямат възможност сами да си осигурят спално бельо ще получат комплекти с олекотени завивки. С постелки и завивки за нощни наблюдения на звездното небе се сдоби и ученическата обсерватория.

Репортаж на Маргарита Иванова и Атанас Димов

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе