Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Видели Иван да вади Хюлия от багажника

Видели Иван да вади Хюлия от багажника

Варна. На седмия ден от погребението на 24-годишната Хюлия ще бъде направен курбан с цяло агне във фамилната къща в село Белоградец. Щом покойникът е момиче, се събират само жени, за да почетат паметта му, според мюсюлманския обичай. Той се нарича "невмит" и е aналог на струването на 40-ия ден от смъртта при християните. Селото не може да прежали младата хубавица, но се надява да има справедливо наказание за убиеца, който прекърши живота й по особено жесток начин. Още повече, че стана ясно задържането на единствения заподозрян - Иван Тодоров, с когото Хюлия е излязла във фаталната нощ на 1 срещу 2 януари и повече не се върнала.

Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар е задържан на влизане в Холандия. Това съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров. Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп за Хюлия Маджар, потвърди и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

"Досъдебното производство е започнато на 2 януари срещу неизвестен извършител за отвличане с цел откуп. Веднага след намирането на тялото на Хюлия Маджар започва издирването на Иван Тодоров. Повдигнато е обвинение за отвличане с цел откуп. Издадена е Европейска заповед за арест. Тодоров е задържан на влизане в Холандия.

Отправена е молба за правна помощ от холандските власти за предаване на автомобила, с който се е движил, дрехи, телефон, лаптоп и други вещи", обясни още Арнаудова. По думите й по тях може да има следи от престъплението. "Тодоров е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин. Има очевидци на неговите действия по изнасяне на тялото на момичето от багажника на автомобила. Пътниците от преминаващ автобус са го видели", каза още говорителят на главния прокурор.

Иван Тодоров е бил задържан в нощта на 5 януари, предния ден преди погребението на Хюлия. Младият мъж ще бъде конвоиран до България и ареста на следствието във Варна, но това ще стане за месец, колкото трае екстрадирането му от чуждата държава у нас. Предполага се, че той е напуснал страната веднага след зверското убийство на момичето, извършено на магистрала "Хемус" на моста до село Млада гвардия. Там бащата и братът откриха първите кървави дири от жестокото престъпление и не се "вързаха" на изпратените съобщения по телефона за 300 000 лева откуп. Тази версия за изнудване за пари, която и в селото до последно не приемаха, вече е официално отхвърлена. Затова вече и смело се говори, че между Хюлия и съученика й Иван може да е имало любовна връзка.

"Млади, искри хвърчат между тях, сигурно са били гаджета", са последните коментари на мегдана на Белоградец. А дали ревност, несподелена любов са мотивът на Иван да бие в онази нощ Хюлия до смърт - тепърва разследващите трябва да посочат. При всички случаи е имало скандал и издевателство, смятат криминалисти. Според резултатите от направената съдебномедицинска експертиза, смъртта е настъпила от множество удари с тежък предмет с тъп ръб по главата. Смъртта е настъпила след голяма загуба на кръв. Не се посочват данни за изнасилване. Трупът на жертвата беше открит едва на 4 януари, захвърлен в лозя на четвъртокласен път за село Езерово и на поне 40 км от мястото на извършеното жестоко престъпление.

Иван Тодоров живее с родителите си във Варна, но е родом от село Сава до Дългопол. "Семейството от една година не се е връщало в къщата, стои празна", каза кметът на селото Александър Йорданов. "Пред очите ми е пораснал Ванко, не мога да повярвам, че е извършил това престъпление", допълни той. Кървавите драми, предизвикани от ревност, напоследък се въртят все около малката и отдалечена община Дългопол. В градчето днес погребват жертвите на другата Шекспирова трагедия - Живка и Петър.

Набеден за килър заплаши със съд

"Животът ми се преобърна. Отидох на работа и ми казаха, че съм обявен за национално издирване за убийството на Хюлия", сподели вчера в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова ТВ съученикът й Иван Костадинов. Снимката му плъзна в понеделник в интернет, а момчето бе набедено за убиец на красавицата от Белоградец. "Аз съм само съученик на Хюлия, познавахме се, но нищо повече. Приятели сме и във Фейсбук, вероятно оттам са взели снимките ми", обясни Иван. Но уточни, че профилът му е бил заключен, а някой, който е имал достъп до фотосите, ги е пратил на медиите. "Имам семейство - жена и дете, и всички са потресени от това. Аз съм шокиран, омърсен съм", призна още Иван. Вчера той пусна и послание във "Фейсбук": "Ще търся правата си по съдебен път, но за съжаление, приятели, това няма да възстанови преживяното до момента от майка ми, баща ми, съпругата ми и роднините ми. Благодаря на всички, които не повярваха на ненормалните, които публикуваха мои снимки и опетниха името ми. Вероятно снимките са били взети от профила на Хюлия, с която бяхме приятели и съученици, но едва ли само аз се казвам Иван на този свят".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе