Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Ветрове. Жълти и оранжеви кодове

Ветрове. Жълти и оранжеви кодове

Днес ще бъде ветровито и застудяването ще продължи. Ще духа силен, в Северна България и източните райони от страната - на пориви бурен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на много места – до предимно слънчево време. Почти без валежи.

Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните ще са между 9° и 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен, временно до бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде доста ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на места до предимно слънчево време. Почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 4°.

Оранжев код за силен вятър е в сила за 17 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Сливен и Ямбол.

В останалите области кодът е жълт.

От НИМХ препоръчват на хората да бъдат готови за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от наранявания от летящи предмети. Възможни са смущения в електроснабдяването.
Жълт е кодът за София-област, София-град, Пловдив, Перник, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Хасково, Кюстендил, Кърджали и Стара Загора.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе