Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Три версии къде е бил Ким 20 дни

Три версии къде е бил Ким 20 дни

След 20-дневно отсъствие лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун триумфално се завърна в световните телевизионни емисии, режейки лента на завод за тор. Къде е бил, се питат всички. Ето три версии:

Първа версия – карантина.

На снимките на Ким се вижда, че севернокорейският вожд не се променил, не е отслабнал, както би трябвало да изглежда след сърдечна операция. Затова и може да се предполага, че е бил в карантина докато премине пика на заразата. Сигурно е прекарал дните на любимия си морски курорт. В подкрепа на тази теза е и факта, че яхтата и влака му са били забелязани последните дни точно там.

Втора версия – спешна операция

Тази хипотеза е по-скоро плод на многото слухове, че докато е пътувал из страната, му е станало зле заради проблеми с теглото и диабета. Това е наложило и спешна операция, свързана с поставяне на стент. Писанията, че тя е била извършена от местен лекар, който се разтреперял и не могъл да я довърши, затова лидерът изпаднал в кома, са в графата - фантазии.

Дори и това да се е случило, Ким никога няма официално да го признае, тъй като за корейците той е жив бог, който не боледува.

Трета версия: медитирал е

Последната му публична проява е на 11 април, а на най-големия празник четири дни по-късно, свързан с баща му и дядо му, той не се появява. Това може да означава, че е решил да се усамоти далече от света, за да взима важни решения за страната. В такъв случай можеи да е решил да се посъветва с духовете на предците си, чиято сила в тези дни е особено силна. Едни от въпросите може би са: Да продължава ли да развива елементи на пазарна икономика и да се помирява ли със Запада?

Едва ли някога ще разберем истинската причина за триседмичното му бягство. Но някои са добре осведомени. Неотдавна президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че слуховете за смъртта на Ким са измислица. Възможно е той да знае нещо за „новия си източен приятел“, което другите нямаме представа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе