Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Венецуела отмени двудневната работна седмица

Венецуела отмени двудневната работна седмица

Правителството на Венецуела смекчи вчера програмата за пестене на електроенергия, слагайки край на двудневната работна седмица, въведена от април за близо 3 млн. държавни служители, съобщават Ройтерс и bTV.

Министърът на електричеството Луис Мота съобщи, че благодарение на повишаването на водното ниво в язовира „Гури", от който се произвеждат 2/3 от електроенергията на страната, държавните служители ще се върнат на работа до 1 ч. в сряда, четвъртък и петък.

Ще бъде сложен край и на режима на тока през уикенда, а училищата, които в петък не работят, за да пестят ток, отново ще са отворени през цялата седмица.

„Печелим!", написа още министърът в „Туитър". Според властите извънредните мерки се налагат заради сушата тази година и са допринесли за намаляване на потреблението на електроенергия.

Критици обаче, включително опозиционната коалиция, ги порицават, заявявайки, че затварянето на училищата за един ден седмично вреди на децата, а изпращането на държавните служители вкъщи е безсмислено, тъй като те просто ще използват електроуреди другаде.

Според тях за кризата вина носи социалистическото правителство заради корупция, липса на инвестиции и лошо управление, а не феномена „Ел Ниньо".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе