Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Хора с вдигнати ръце крещят, има опасност от взрив (ВИДЕО)

Хора с вдигнати ръце крещят, има опасност от взрив (ВИДЕО)

Множество жертви и опасност от взрив в център за умствено изостанали хора в  Сан Бернардино, Калифорния, пише New York Times.  Видеа показват как хора с вдигнати ръце излизат от сградата ужасени.

Според публикации в Twitter поне 20 са убитите в стрелбата, а заподозрените са трима. Свидетели разказват, че те са избягали с черен джип.

Към момента се говори за няколко тежко въоръжени души, оборудвани с бронирани жилетки и вероятно с военно маскировъчно облекло.

Предполага се, че един от заподозрените все още е в сградата. Вътре има и още хора, които тепърва ще бъдат евакуирани.

Американската полиция потвърди смъртта на 14, а други 14 са ранени, пише BBC.

Все още не е известно колкоса ранените, кои са стрелеците и каква е причината за инцидента в южнокалифорнийския град.

Reuters цитира говорителка на полицията, според която в център за умствено изостанали хора е имало събиране, когато поне един въоръжен нападател е влязъл и е открил стрелба.

Трагедията се е разиграла в Inland Regional Center - един от 21 обекта на социалните служби за подпомагане на хора с проблеми в развитието около 11 часа местно време.

Хората са в шок, тъй като това се разиграва преди 3 декември - Световният ден за хората с физически и умствени недостатъци.

CBS съобщава, че е пристигнал екип сапьори, които изглежда работят по сигнал за взривно устройство. Шерифът призова жителите да избягват района на стрелбата. Местният медицински център обяви готовност да приема пострадали.

Създаден е кризисен център с цел помощ на жертвите и пострадалите при стрелбата, а полицията е започнала да евакуира хората.

Президентът Барак Обама е информиран и пътува към мястото на инцидента. Кандидатът за Белия дом Хилари Клинтън заяви в "Туитър": "Отказвам да приема това за нормално. Трябва веднага да се действа за спиране на насилието с огнестрелно оръжие."

Обама заяви: Имаме безпрецедентен разстрел, който няма еквивалент никъде другаде по света. Нужни са спешни мерки за безопасността на американците.

Сан Бернадрино се намира на около 100 км от Лос Анджелис. Смята се, че градът е най-беден в Калифорния, а престъпленията там не са рядкост.

Преди три дни трима души бяха убити, а 9 ранени при нападение срещу клиника за аборти в САЩ. Въоръжен мъж нахлул в клиниката в град Колорадо Спрингс. Сред ранените имаше и петима полицаи. Над 5 часа властите бяха обградили клиниката. Специалните части изчаквали, защото нападателят носел няколко торби, в които можело да има самоделно взривно устройство. След като проникнали в сградата, полицаите убедили мъжа да се предаде и го арестували. Засега мотивите за нападението не са извест

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе