Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Възпитаник на АУБ първи в престижен конкурс

Възпитаник на АУБ първи в престижен конкурс

Кан. Възпитaникът на Американския университет в България Влади Герасимов стана първенец в конкурса Young Lions Bulgaria 2014 заедно с Желез Атанасов. Наградата за двамата е участие в конкурса Cannes Young Lions 2014, категория Film като представители на България в оспорваната надпревара с млади лъвове от цял свят. Състезанието е част от фестивала Cannes Lions International Festival of Creativity 2014. Екипът Влади - Желез в Young Lions Bulgaria 2014 – Film победи конкуренцията на 27 отбора.

Те трябваше да създадат 60-сек. видео във връзка с кандидатурата на София за „Европейска столица на културата" през 2019 г.

Влади Герасимов завършва АУБ през 2012 г. със специалност „Журналистика и масови комуникации" и подспециалност „Изящно изкуства", а в момента работи като продуцент в „Ноубъл Графикс".

„Решихме да участваме, тъй като Cannes Lions е най-престижният международен рекламен фестивал, а инициативата Cannes Young Lions предоставя невероятна възможност за себереализация. Клиповете ни показват с намигване и любов как недостатъците на София могат да се превърнат в хубави неща. Взехме няколко банални и неприятни градски случки и ги представихме в контекста на града като място за култура - графита се превръща в признание за Венера Милоска, чистенето на обувка от мръсотия става лунната походка на Майкъл Джексън", сподели бившият възпитаник на АУБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе