Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Над 700 ваучера за декодери останаха нераздадени в Силистренско

Над 700 ваучера за декодери останаха нераздадени в СилистренскоНад 700 ваучера за декодиращи устройства за цифрова ефирна телевизия, предназначени за социално слаби в Силистренска област, останаха нераздадени.

3 265 граждани на Силистренска област с ниски доходи са се възползвали от възможността да получат безплатни декодери за цифрова ефирна телевизия. Най-много са правоимащите в община Дулово, близо 1 300 души. Кампанията за предоставяне на устройствата вече приключи. Оказва се, че всеки пети от имащите право на тази помощ в района не се е възползвал от нея, съобщи Юлия Тодорова, изпълняващ длъжността директор на областната дирекция "Социално подпомагане".

За част от тях хората сами са се отказали да ползват ваучерите, някои са починали.

От гражданите, които са инсталирали безплатните устройства в домовете си, не са получени никакви оплаквания за лошо качество или липса на цифров сигнал.

Не са постъпили оплаквания. Ако определени лица са имали проблеми с използването или с монтирането на декодиращите устройства, аз съм сигурна, че те щяха да дойдат в дирекция "Социално подпомагане" и да се оплачат.

В Социалните служби не са постъпвали и сигнали за злоупотреби с безплатните декодиращи устройства.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе