Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ваучер за 50 евро, за да идеш на ресторант във Виена

Ваучер за 50 евро, за да идеш на ресторант във Виена

Ваучер за 50 евро подарява Виена на всяко семейство, за да отиде на рестронат или да посети кафене. Заведенията в австрийската столица ще бъдат отворени в петък. Ресторантите и кафенетата във Виена, които са една от запазените марки на града, бяха затворени като част от мерките на правителството за борба с разпространението на коронавируса, наложени на 16 март.

Кметът Михаел Лудвиг, социалдемократ, на когото му предстоят местни избори на 22 октомври, обяви мярката за подпомагане в размер на общо 40 млн. евро в туит в сряда. Тя е в допълнение на плана на федералните власти в помощ на ресторантьорския бранш, който включва намаление на ДДС върху неалкохолните напитки и специално облагане на продажбите на пенливо вино. Секторът е един от най-тежко засегнатите от блокадата, като ефектът допълнително се увеличава и от срива в притока на туристи, пише investor.bg.

Живеещите във Виена ще получат ваучера по пощата, съобщи градската управа. Гражданите, които живеят самостоятелно, ще получат ваучер от 25 евро.

Ресторантите и кафетата ще могат да разменят ваучерите срещу пари в брой.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе