Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Външно: Камионът с труповете е с наша регистрация

Външно: Камионът с труповете е с наша регистрация

Българското посолство в Лондон получи информация от британската полиция, че откритият в графство Есекс камион с 39 човешки тела е с българска регистрация, съобщиха официално от Министерството на външните работи.

Камионът с марка „Скания“ е регистриран във Варна на името на фирма на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е гражданин на Северна Ирландия, задържан е и дава показания по случая.

Камионът е бил открит рано тази сутрин на паркинг в британския град Грейс. Телата на намерените мъртви 38 възрастни и един тийнейджър още не са идентифицирани, но по първоначални данни на полицията е малко вероятно те да са български граждани.

Посолството ни в Лондон е в контакт с британската полиция, която води разследването, и оказва пълно съдействие по случая.

Минути по-късно пред БТВ премиерът Бойко Борисов коментира: „Единствената връзка на България с камиона от Есекс е табелата за регистрация. „Камионът от Есекс е български. Всички сме покъртени. Регистриран е 2017 година от ирландска гражданка, тогава напуска България и повече не е влизал в пределите на страната ни. Ние не сме свързани, освен с табелата на камиона. Работим добре с английските служби по всички теми и максимално ще съдействаме“, коментира още премиерът. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе