Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Вълна от тероризъм във Виена

Вълна от тероризъм във Виена

Вълна от терористични атаки тази вечер във Виена. Министерството на вътрешните работи съобщи за множество пострадали, пише Kurier. По данни на изданието, в понеделник вечерта прозвучали изстрели в центъра на австрийската столица, около площад Шведенплатц, в района, където се намира синагогата и еврейския център.

Седем човека, включително полицай са загинали. В медиите се появи информация, че нападателите са взели заложници в един от ресторантите на Виена, но после това не беше потвърдено.

От полицията казали, че има нападения на 6 места. Стрелбата е започнала в 20:00 местно време.

По данни на агенция APA, един от нападателите е бил задържан. Kronen Zeitung пък пише, че един от тетористите се е самовзривил. Според Kurier, синагогата не е била цел на нападателите.

Вътрешният министър на Австрия определи стрелбите във Виена като тероризъм. Районът е отцепен от полицията, продължава издирването на престъпниците.

Полицаите помолиха жителите на района да си останат вкъщи и да не публикуват нищо в социалните мрежи от мястото на произшествието. Вместо това, да изпращат видео и снимки в правоохранителните органи.

Поне 15 човека са в болница след стрелбата, пише Kurier.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе