Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Валежи и вятър, температурите - от -1 до +9°

Валежи и вятър, температурите - от -1 до +9°

През нощта валежите ще продължат и ще достигнат и Източна България. Ще духа умерен източен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°.

През деня постепенно дъждът ще преминава в сняг, най-късно в Източна България. Валежите в по-голямата част от страната ще са значителни и на много места ще се образува снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. Ще има условия за виелици и навявания.

Максималните температури ще са от 0° - 3° в северозападните райони до 7° – 9° по крайбрежието на морето.

Червен код за обилни снеговалежи и силен вятър е обявен за областите Смолян и Кърджали за 6 март.

В Източна България – Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бурга, Ямбол и Сливен е в сила жълт код за обилни валежи и поледици. Очакват се значителни валежи, като до вечерта дъждът ще премине в сняг.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. П

В планините ще е облачно и с валежи от сняг, в Рило-Родопския масив - значителни.

В събота валежите ще продължат. И в крайните югоизточни райони дъждът ще премине в сняг. Ще остане ветровито, с умерен до силен вятър от север-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход - предимно между 0° и 5°, в югозападните райони до 8-9°. В неделя ще се задържи облачно. В по-голямата част от страната все още ще превалява сняг, но валежите ще отслабват, а в западната част от Дунавската равнина и ще спрат. Температурите ще са почти без промяна.

В понеделник валежите в цялата страна ще спрат, ще остане предимно облачно, но ще започне бавно разкъсване на облачността. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните - по-високи от предишните дни.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе