Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Обилни валежи се очакват в Източна България, жълт код за Бургас

Обилни валежи се очакват в Източна България, жълт код за Бургас

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 16 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Областите, за които са прогнозирани обилни валежи, придружени с гръмотевици, са: Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Благоевград, Пазарджик, Търговище, Разград и Силистра. Прогнозните количества дъжд са между 15 - 20 л/кв.м.

Днес през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. С умерен и силен вятър от запад-северозапад в страната ще продължи да нахлува хладен въздух, гласи прогнозата на НИМХ към БАН.  Преди обяд над Горнотакийската низина и по-голямата част от Източна България ще преобладава слънчево време. Все още повече облачност ще има над Черноморието. От запад облачността ще се увеличава и в западните райони ще завали дъжд, придружен от гръмотевици.

В часовете около и след обяд над страната ще има значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и в Източна България ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе