Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Нетаняху се ваксинира срещу ковид пръв в Израел

Нетаняху се ваксинира срещу ковид пръв в Израел

Премиерът Бенямин Нетаняху стана първият гражданин в Израел, който се ваксинира срещу новия коронавирус. 

Той се имунизира с препарата на „Пфайзер“ и „Бионтех“, съобщава „Ройтерс“. Това стана в медицинския център на болницата „Тел ха Шомер“ в град Рамат Ган, близо до Тел Авив. 

Процедурата беше излъчена по държавния телевизионен канал „Кан“. Нетаняху обясни, че  ваксинирането се предавана пряко, за да даде личен пример.

Израелско лекарство срещу тежки форми на COVID-19 дава положителни резултати

При процедурата Нетаняху цитира астронавта Нийл Армстронг при стъпването му на Луната: „Това е една малка стъпка за човека, но огромен скок за човечеството“ и призова хората да се ваксинират.

Препаратите на „Пфайзер“ пристигнаха в Израел още миналата седмица, а тези на „Модерна“ и „АстраЗеника“ са поръчани и се очакват в най-скоро време.

Израел очаква да има достатъчно дози за ваксинацията на 20% от населението до края на годината. Приоритетно имунизация ще получат хората от рисковите групи. Социологически проучвания показват, че 2/3 от хората в държавата са изявили намерение да се ваксинират срещу COVID-19. 

В близо 9-милионния Израел са регистрирани над 370 хил. случая на COVID-19, а жертвите са 3070. Досега в страната бяха обявявани две национални карантини.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе