Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Уволнен е министърът на ВМС на САЩ Ричард Спенсър

Уволнен е министърът на ВМС на САЩ Ричард Спенсър

Министърът на военноморските сили на САЩ Ричард Спенсър беше уволнен от военния министър Марк Еспър, защото е предложил тайно споразумение с Белия дом по случая с военноморския "тюлен" Еди Галахър, предаде CNN с позоваване на високопоставен служител на Пентагона.

Новината беше съобщена и от президента Доналд Тръмп в Туитър.

Галахър беше осъден за дискредитиране на въоръжените сили, след като позира до тялото на мъртъв боец ​​на ИДИЛ, което противоречи на приетите норми в американската армия. След това той беше понижен в ранг - решение, което президентът Доналд Тръмп отмени преди седмица и предизвика гнева на военните. Впоследствие те продължиха процеса на преразглеждане на статута на Галахър.

Уточнява се, че Спенсър е предложил Белият дом да не се намесва в процеса, срещу което Галахър да се оттегли доброволно от военноморските сили, запазвайки ранга си на тюлен.

Официалната информация по случая гласи, че министърът на отбраната Марк Еспър е изгубил доверие в Спенсър и е поискал оставката му заради поведението му по случая с Галахър.

Еспър не е бил информиран за преговорите, водени от Спенсър с Белия дом.

В профила си в Туитър президентът Тръмп съобщи, че на мястото на Спенсър ще бъде номиниран посланикът на САЩ Яв Норвегия адмирал Кен Брейтуейт.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе