Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Анкара увеличава престоя на българите от турски произход

Анкара увеличава престоя на българите от турски произход

Български и гръцки граждани от турски произход, влезли в Турция до 31 декември 2017 г., ще получат право за по-дълъг престой в южната ни съседка. Това заявил турскитя вицепремиер Хакан Чавушоглу, читиран от частната агенция Доган.

"Писменото решение е готово, трябва само да се подпише от министъра, очаквам до няколко дни да бъде готово и да влезе в действие", поясни вицепремиерът. По думите му промяната ще позволи на граждани от турски произход от България и от Гърция да се ползват с право на жителство за по-продължително време. Чавушоглу каза това в реч пред участниците в общото събрание на Дружество Джебел, което се състоя в населения компактно с изселници от България и Балканите град Бурса.

Според сега действащата уредба българските и гръцките граждани имат право на престой от 6 месеца в Турция в рамките на една календарна година. Вицепремиерът посочи още, че с решение на министерството на труда и социалната сигурност е била дадена възможност на турците в България да получават лечение в Турция срещу месечна сума от 53 турски лири.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе