Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ердоган с ултиматум към ЕС: Турция иска пълно членство!

Ердоган с ултиматум към ЕС: Турция иска пълно членство!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отхвърли предложенията за партньорство с ЕС, настоявайки, че пълното членство в блока е единственият вариант за страната.

ЕС трябва да "спази обещанията си" към Турция, каза Ердоган пред италианския в. "Стампа", преди да пристигне в Рим в неделя вечер за 24-часово посещение, което включва визита при папата. "ЕС блокира достъпа до преговори и внушава, че липсата на напредък е заради нас. Това е несправедливо, както и че другите страни настояват за други възможности, освен за членство", каза Ердоган.

"Искаме пълноправно членство. Другите възможности не са задоволителни", добави той. Той изтъкна "важната" роля на страната, която възпира потока на мигрантите към Европа, което, каза Ердоган, предлага "сигурност и стабилност" на континента.

От общо 35 глави, които трябва да бъдат затворени, за да се присъедини Турция към ЕС, 16 са отворени, а само една е затворена. Не е отваряна нито една нова глава, откакто беше отворена тази за финансовите и бюджетните разпоредби през юни 2016 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе