Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Укривателят на Ветко и Маринела изпрал 5 млн. евро

Укривателят на Ветко и Маринела изпрал 5 млн. евро

Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, ще бъде сред подсъдимите по дело за пране на пари и данъчни измами съвместно с хотелиерските босове Ветко и Маринела Арабаджиеви. Информацията бе потвърдена от Специализираната прокуратура, която очаква здравенякът от Тополовград да бъде екстрадиран от Испания до седмица, пише Lupa.bg.

Запознат с разследването разкри, че срещу Семерджиев ще бъдат повдигнати обвинения за пране на 5 милиона евро и съмнителни сделки с имоти в София, Пловдив и Тополовград. Властите проверяват и с какви пари Шопа е купил тузарското имение в курортното селце Кабрера де Мар край Барселона. Имотната сделка е реализирана през март 2016 г. срещу сумата от 2 милиона евро.

Именно в испанския палат на Семерджиев тази пролет бяха закопчани издирваните от миналото лято пловдивски хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви. Бизнес семейството изчезна от България дни преди антимафиоти да щурмуват хотел „Маринела“ и да открият в кутии за обувки впечатляващата сума от 10 милиона лева.

Според запознати, голяма част от парите са се оказали собственост на Жоро Шопа, който ги съхранявал при Арабаджиеви. Съществуват съмнения, че Семерджиев, свързван с осъдения за наркотрафик Евелин Банев – Брендо, е таен съсобственик на бившия Японски хотел в София.

Срещу Георги Семерджиев – Шопа се води дело и в Софийската районна прокуратура за укриването на Арабаджиеви. Ако бъде признат за виновен, аферистът от Тополовград може да се сдобие с присъда до 5 години затвор.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе