Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Учителите във Флорида с оръжие в час

Учителите във Флорида с оръжие в час

Противниците на мярката предупреждават за опасности

Във Флорида е одобрен законопроект, който позволява на учителите да носят огнестрелно оръжие в час. Целта на мярката, която преди това беше одобрена от щатския Сенат и сега само трябва да бъде ратифицирана от губернатора от Републиканската партия Рон Десантис, е предотвратяването на зачестилите стрелби в учебните заведения.

Поддръжниците на законопроекта, който позволява на учителите да носят по свое желание огнестрелно оръжие в училище, след като са преминали 144 часа обучение, обявяват, че въоръжените преподаватели могат да спасят живота на деца в случай на стрелба.

Опонентите на мярката обаче предупреждават за опасността от злополуки сред учителите, които реално ще бъдат натоварени с полицейска дейност. Статистиката подкрепя тази позиция, тъй като повечето от жертвите и пострадалите от огнестрелно оръжие в САЩ загиват или биват ранени при инциденти.

Освен това при атака в училище, въоръжените преподаватели могат да бъдат застреляни от истинските полицаи. Остава въпросът и с контрола, тъй като не ясно как децата ще бъдат защитени от въоръжените учители.

„Въоръжаването на учители е рецепта за бедствие - безразсъден план, който ще усложни ситуациите при безразборна стрелба”, смята Вал Демингс, демократ от Флорида и бивш шеф на полицията в Орландо. „Истинското решение е да се държат оръжията далеч от грешни ръце”.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе