Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Над 120 ученици се включиха в лекоатлетическия крос в Силистра

Над 120 ученици се включиха в лекоатлетическия крос в СилистраЗа десета поредна година на площад "Свобода" в Силистра се проведе лекоатлетически крос в памет на Преслав Стоянов - посмъртно отличен със званието кандидат-офицер, загинал при изпълнение на воинския си дълг в Ирак. Кросът бе организиран от Община Силистра, съвместно със Спортното училище "Дръстър". В надпреварата се включиха над 120 деца от шест училища. Участниците, заели челните три места във всяка възрастова група, бяха наградени от заместник-кмета на Силистра Денка Михайлова с медал, парична награда и грамота.
Офицерският кандидат Преслав Стоянов загина през 2005 година. Той е израснал в Силистра и е завършил спортното училище "Дръстър". Има републикански постижения в леката атлетика. В негова памет родителите му създадоха фондация за отличаване на млади спортисти.
Едновременно с това в Силистра бе отбелязан Денят на спорта. С щанд на Общинското спортно училище бяха представени възможностите за прием в учебното заведение. Възпитаниците на школото имат 487 медала от държавни и международни първенства и турнири.

Ето класирането в отделните групи:

III - IV клас момичета:
1. Емили Джамбазова
2. Карина Перчемлиева
3. Петя Донова

III - IV клас момчета:
1. Георги Стоянов
2. Преслав Еленков
3. Даниел Константинов

V - VI клас момичета:
1. Валерия Андреу
2. Мира Върбанова
3. Сияна Георгиева

V - VI клас момчета:
1. Тони Иванов
2. Виктор Кръстев
3. Димитър Мирчев


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе