Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

3400 ученици започват новата учебна година в Силистренско

3400 ученици започват новата учебна година в Силистренско

3 400 ще бъдат учениците в община Силистра през новата учебна година. От тях 340 са първокласници. В сравнение с миналата година учениците в общината са с около 50 по-малко.

През новата учебна година в общинските училища в Силистра ще има 19 маломерни и три слети паралелки. Най-много такива класове има в основното училище „Кирил и Методии“ в с. Калипетрово, съобщи началникът на Общинския отдел по образование Нели Иванова:

Слети са паралелките, които са маломерните от 1-ви до 8-и клас, без 3-ти клас. Две маломерни има в езикова гимназия в 12 клас, обяснимо и разбираемо е, децата там просто заминават в чужбина. В 12-ти клас и в Природо-математическата гимназия ще има една маломерна паралелка. Две паралелки в 11-ти и 12-ти клас в училище „Н. Вапцаров“. В училището в Брадвари също функционират две маломерни и три слети паралелки, в „Ю. Гагарин“ също има три, както и в училището в Иширково.

Пет са среднищните училища в Общината, в които учат деца от съседни населени места.

Броят на тези, които ще пътуват, е около 257. Организирана е гъвкава транспортна схема, в предоставените осем училищни автобуса ще бъдат извозвани децата, добави още Нели Иванова.

Една трета от учениците ще получават обяд. А всички училища в Общината, с изключение на тези в Калипетрово и Брадвари, ще осигуряват на децата и пресни плодове по програмата „Училищен плод“ на Фонд „Земеделие“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе