Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Посвещават тазгодишните Национални ученически театрални празници на Тодор Колев

Посвещават тазгодишните Национални ученически театрални празници на Тодор Колев11-тото издание на Националните ученически театрални празници ще се състои в Шумен на 28 и 29 март. Форумът през тази година е посветен на големия актьор и почетен гражданин на Шумен Тодор Колев. Това уточни за Радио Шумен Павлинка Марева - директор на ОДК-Шумен.
Освен трупи от различни училища и клубове в страната, в празниците ще се включат и ученици от Молдова, които са подготвили пиеса на български език. От страната ще се включат трупи от Варна, Силистра, Разград, Бургас и Габрово. Участниците от Шуменска област са от Нови пазар и Шумен. По думите на Павлинка Марева, интерес съм празниците има, има го и доброто отношение на учениците към театъра. Повече от нея чуйте в звуковия файл.
И тази година Ученическите театрални празници ще бъдат открити с дефиле на участниците, което ще тръгне от читалище „Добри Войников” в Шумен и ще премине по централната градска улица. Тържественото откриване на форума е на 28 март в 10:30 ч. пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев”.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе