Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Над 200 участници в международната регата "ТИД 2014"

Над 200 участници в международната регата


Участниците в 59-ата Международна регата по река Дунав "ТИД 2014" пристигнаха във Видин. Очаква в българския етап на най-дългия речен поход в света да се включат над 80 чужденци и над 150 българи. Бивакът им е разположен край замъка "Баба Вида".

"ТИД" е интернационална водна регата, която тръгва от Инглощад, Германия. Продължителността и е два и половина месеца и минава през държавите по поречието на Дунав. На ден изминаваме различни разстояния, правим лагери, има условия, и е приятно. Самият аз съм участвал в регатата и се пуснах от Видин до Русе, а вторият ми път бе от Русе до Силистра, а тази година съм преводач. Засега чужденците, които участват в българския участък на регатата са около 80 души, но очакваме да се включат и още. За мен "ТИД" е едно невероятно изживяване, а самото участие ти дава един широк кръгозор. "ТИД" е и начин на общуване, защото се срещаш с различни националности", каза за Радио Видин Мартин, който е и ръководител на водния поход от българска страна.

Организаторите на "ТИД" отново се оплакаха от липсата на закрити душове и тоалетни във Видин за участниците в регатата, които са над 200. От Община Видин са уверили, че проблемът до днес ще бъде решен. Участниците в регата утре ще отпътуват за следващата си спирка - град Лом.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе