Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Двойно убийство във Варна, полиция и прокуратура мълчат

Двойно убийство във Варна, полиция и прокуратура мълчат

Варна. Двойно убийство, изършено в събота със стрелба от упор, потресе Варна. Че е започнало неотложно досъдебно производство за причинена смърт на две лица, е единствената информация, дадена от прокуратурата.

Тежкото престъпление е извършено в кооперация на оживената, но видимо спокойна улица "Бузлуджа" 3. Възрастните хора Николай Курдов на 80 г., и балдъзата му Елка Порожанова на 67 г. са били в мансарден апартамент на 5-тия етаж. Те са отворили вратата на непознат човек, докато съпругата на Николай и сестра на загиналата - Дора, е била на пазар.

"Ако тя е била у дома, най-вероятно е щяло да има и трето убийство", коментират криминалисти, запознати със случая. Всички живеещи в кооперацията са от една фамилия - 1 брат и 3 сестри, а четвъртата и най-възрастна живее зад океана в САЩ. 

"Няма кой от семейството или близките да е посегнал на сестра ми и зет ми", категорично заяви братът Тодор Порожанов, който живее на 1-вия етаж и е трудно подвижен. Той целият трепери от загубата на близките си хора докато разказва, че в деня преди убийството при двамата възрастни, станали жертва, е идвал униформен полицай, според него вероятно мним. Той им направил проверка на личните карти с мотива, че е подаден сигнал срещу тях, че крият сирийски бежанци в дома си.

"Най-вероятно същият е дошъл на следващия ден и е застрелял сестра ми и зет ми", смята Тодор. "Ето така ни пазят държавните институции, Народното събрание и полицията", хлипаше възрастният мъж.

Съпругата на убития Николай - Дора, не може да влезе в апартамента, където се е разиграла кървавата драма, защото е запечатан от полицаи. Тя беше на долния етаж в апартамента на племенника си, но отказа да разговаря с журналисти.

Подбудите за убийството предстои да бъдат изяснени. Компетентните институции пазят подробностите по случая в дълбока тайна. От варненската полиция единствено са потвърдили, че подобно престъпление е извършено.

Случаят е докладван на дежурен прокурор, който своевременно е посетил местопроизшествието и е дал необходимите указания. Съобщението на прокуратурата гласи, че повече информация за престъплението на този етап няма да има.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе