Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Убиха двама от извършителите на стрелбата в САЩ

Убиха двама от извършителите на стрелбата в САЩ

Самоличността на единия нападател от Сан Бернардино вече е установена. Неговото име е Саид Фараук.

Той и неговата съучастничка бяха убити при преследване с полицията, след като откриха масова стрелба, при която загинаха 14 души, а още 14 бяха ранени. По-рано беше съобщено, че нападателите са трима, но засега не е ясно дали има трети човек.

Фаран Кан, доведеният брат на Саид Фараук, заяви пред репортери, че няма идея защо неговият брат би извършил подобно зверство.

"Нямам никаква идея защо той би направил подобно нещо. Нямам никаква идея. Шокиран съм", заяви Кан, като сподели, че е говорил за последно с брат си преди седмица, предаде Би Би Си.

Фараук е бил служител на общинската здравна служба, която е имала празненство в сградата, където е било извършена атаката. Според свидетели той е бил част от коледното парти, но си е тръгнал след възникнал скандал. Скоро след това мъжът се върнал въоръжен със своята съучастничка и са открили стрелба.

Все още не е ясно дали става дума за терористичен акт.

В момента американската полиция провежда обиск в жилищна сграда, отдалечена на 3 километра от мястото на стрелбата. В този район са били убити и двамата заподозрени. По предварителна информация апартаментът, в който протича операцията, е тяхна собственост. Те са отишли там след престрелката. Силите за сигурност опитват да обезвредят пакет, който според тях е взривно устройство. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе