Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Турция знаела за готвен атентат

Турция знаела за готвен атентат

Турското разузнаване е разполагало с информация за възможен атентат по време на митинг още преди три дни и в Анкара са били издирвани двама потенциални атентатори-самоубийци, информира БНР, позовавайки се на турски медии.

97 са загиналите при атентата в Анкара, сочат нови данни, обявени от правителството. Почти всички от жертвите са разпознати, сред тях има и един палестинец.

Извършителите на атаката са двама мъже – атентатори-самоубийци. Работата по идентифицирането им продължава, обявиха от офиса на премиера Ахмед Давутоглу.

Самоличността на двамата - мъж и жена - е била известна на службите, а снимките им били разпространени във всички полицейски участъци. Отново според медийна информация, видът на експлозива и изборът на мишена сочат към клетка на "Ислямска държава" в Турция.

Междувременно хиляди хора се събраха на площад в центъра на Анкара, за да почетат жертвите на атентата. Много от тях изразиха гнева си към правителството за това, че не е гарантирало сигурността на митинга, по време на който стана атентатът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе