Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Турция изпробва нови балистични ракети

Турция изпробва нови балистични ракети

Турция проведе успешни изпитания на първите балистични ракети собствена разработка „Гьокдоган" и „Боздоган", съобщи Анадолската агенция.

Според нейните сведения, ракетите са съвместна разработка на турските военни структури - Съвета по научно-технически изследвания на Турция и Научно-изследователския институт по военна промишленост. Те са били представени за първи път на XIII Meждународно изложение на продукция на военната промишленост IDEF-2017 в Истанбул. Тестовите пускове на ракетите са проведени от полигона в Синоп.

В съответствие с програмата за изпитания, през последната четвърт на 2018 година ще бъде произведен пуск на ракета от наземна установка с цел поражение на движещи се цели, както и пуск от самолет, предава агенцията.
„Гьокдоган" е ракета с малък и среден обсег на действие, ракетите „Боздоган" са способни да поразяват цели и на големи разстояния, отбелязва още агенцията.

Освен това се съобщава, че проектът за разработка на ракетите трябва да бъде завършен до края на 2020 година, след което ще започне серийното им производство.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе