Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Турският премиер става сватовник

Турският премиер става сватовник

Турският премиер Ахмет Давутоглу и партията му са готови да помагат на млади турци, "ако техните родители не успеят" да им намерят половинка в живота. Това заяви самият той на митинг на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) в югоизточната провинция Шанлъурфа, съобщи в. "Хюриет".

"Веднъж щом имате работа, заплата и храна, какво ви остава? Съпруга. Ние искаме хората в тази държава да просперират. Искаме да се възпроизвеждат и в същото време да имат професия. Когато си кажете "Имам нужда от съпруга", може първо да се консултирате с вашите родители и с благословията на Господ те ще ви намерят подходяща. Ако не успеят, може да се обърнете към нас", каза Давутоглу. Премиерът подслади допълнително предложението, като обеща да осигури и средства за младите двойки.

"На момиче или на момче, след като се отвори банкова сметка за сватба, правителството ще добави 20% от сумата, която родителите са депозирали. Как да не обичате такова правителство?", добави той, цитиран от Франс прес.
На 1 ноември в Турция ще има парламентарни избори, половин година след предишните, когато не можа да бъде съставено правителство. Тогава ПСР за първи път от идването си на власт през 2002 г. не успя да си осигури категорично мнозинство и да управлява самостоятелно. Последвалите преговори с останалите 3 политически сили в парламента също завършиха без успех, което доведе до повторното гласуване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе