Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Турчинов иска военна помощ

Турчинов иска военна помощ

Киев. Украйна би желала да получи реална помощ, включително под формата на военна техника.
Това заяви председателят на Върховната рада Олександър Турчинов пред балтийската информационна агенция BNS. Турчинов е казал това в отговор на въпрос за помощта, от която се нуждае Киев.

"Необходимо ни е съвременно въоръжение, авиационна, противовъздушна техника", заявил той.
Турчинов също така подчертава, че в следващите пет години Украйна може да извърши всички реформи, необходими за присъединяването й към Европейския съюз.

"Украйна трябва да стане член на Европейския съюз и Северноатлантическия алианс. Това ще бъде надеждна гаранция срещу агресивните стремежи на Русия", заяви той.

22 000 бягат за 5 дни

22 000 души са избягали в разстояние на пет дни от източните украински градове Донецк и Луганск заради непрестанния артилерийски обстрел в района, съобщава ИТАР-ТАСС като цитира данни на ООН.

Данните са за периода 8-15 август. За сравнение, между 1 и 8 август от Донецк и Луганск са избягали 6200 души.
Хуманитарните нужди в района продължават да нарастват, подчертава ООН. Над 200 хиляди жители на Луганск са без електричество, питейна вода и комуникационни връзки.

Щурмът на украинските войски към Луганск продължи и в понеделник. В неделя армията обяви, че украинският флаг е бил издигнат над полицейско управление в града.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе