Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп в Туитър: Тилърсън остава държавен секретар на САЩ

Тръмп в Туитър: Тилърсън остава държавен секретар на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп нарече "фалшиви новини" медийните спекулации, че държавният секретар Рекс Тилърсън скоро ще напусне поста си, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп написа това в Туитър в отговор на разпространените съобщения, в които се цитират източници от Белия дом, говорещи за намерение Тилърсън да бъде освободен от поста и заменен от шефа на ЦРУ Майк Помпейо.

Американският президент посочи, че не е вярно, че е "уволнил Рекс Тилърсън" и че държавният секретар скоро ще напусне поста си. Тилърсън "няма да си тръгва", заяви Тръмп.

Президентът признава, че между него и държавния секретар има несъгласие по някои въпроси, но посочва, че това не са неща, които да са от съществено значение. Тръмп заявява още, че с Тилърсън "работят добре" и че САЩ отново са станали "високо уважавана" страна.

Съобщението на американския президент в Туитър беше придружено от препратка към снимка от официалната церемония в Овалния кабинет на Белия дом по-рано тази година, на която Тилърсън встъпи в длъжност, като на нея освен държавният секретар са виждат още Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе